Brood

IMG_1804

Er is niets lekkerder dan de geur van het versgebakken brood. Ik dacht altijd dat brood bakken zeer ingewikkeld was en dat ik dat nooit thuis kon doen. I was wrong!

Ik bak verschillende soorten brood, maar mijn favoriet is het brood zonder kneden. Recept voor dit overheerlijke brood komt van een bakkerij in New York. Brood maak je zo:
500 gr. bloem (gewone tarwebloem)
1 theelepel zout
1-2 theelepel instant gist
350 ml water

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng deze gedurende ongeveer 30 seconden. Je kunt het met de hand doen, ik gebruik een lepel. Dek de kom af met een theedoek en laat het gedurende 12-18 uur rijzen. Na die tijd leg de theedoek op het werkblad en bestrooi de doek en het werkblad ernaast met bloem. Haal het deeg uit de kom en leg het op het met de bloem bestrooide werkblad. Het deeg is vochtig en kleverig. Doe alle randen van het deeg naar het midden en leg het daarna, met de vouw naar beneden, op de theedoek. Wikkel de randen van de doek om het deeg heen en laat het gedurende 2 uur rijzen. Intussen verwarm de oven, samen met een gietijzeren pan (met een deksel), tot 250°C. Na twee uur doe de  theedoek open en trek de hete pan uit de oven. Pas op dat u zich niet verbrandt , en leg het deeg in de hete pan, met de vouw naar boven. Zet de deksel op de pan en schuif het terug in de oven voor 30 minuten. Na deze tijd, haal de deksel eraf en bak het brood nog voor ongeveer 5-10 minuten, tot het brood een mooie kleur heeft. Voor mijn zijn 6 minuten voldoende, dan is de kleur heel mooi en de korst is niet te hard om te snijden.

Hier kunnen jullie een filmpje bekijken waarop Jim Lahey het brood maakt:

6 thoughts on “Brood

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s