Grissini

Grissini

Iedereen kent deze overheerlijke broodstengeltjes. Wist je ook dat je grissini heel makkelijk zelf thuis kunt maken? 

Als je in Italië bent geweest dan heb je zeker grissini gegeten. Ik hou van die broodstengeltjes. Net voor het eten in plaats van brood of als een tussendoortje.

Ingrediënten:
120 gr bloem
½ theelepel instant gist
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
⅓ glas water
2 theelepels olijfolie + 1 lepel voor het besmeren van het deeg
eiwit van 1 ei
zeezout en/of rozemarijn

Voorbereiding:
1. Kneed bloem, gist, zout, suiker, water en olijfolie samen.
2. Besmeer het deeg met 1 lepel olijfolie en leg het in een kom voor 1 uur om te laten rijzen.
3. Verwarm de oven tot 180°C.
4. Rol het uitgerezen deeg uit (het rijst niet veel, schrik niet van) ongeveer ½ cm dik.
5. Snijd met een scherpe mes het uitgerolde deeg in streepjes van ongeveer ½ breedte.
6. Rol elke streep voorzichtig op en besmeer het met het eiwit.
7. Bestrooi de besmeerde streepjes met het zeezout en/of rozemarijn en leg deze op de bakplat bedekt met het bakpapier.
8. Zet de grissini in de oven en bak deze 10-12 min.

Eet smakelijk!

Het recept komt van een de Poolse kookblog „White Plate”.

One thought on “Grissini

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s