Uit de Poolse keuken: Bananenbrood

IMG_4188

Ik vind bananen alleen lekker als die net niet meer groen zijn. Als ze maar een beetje rijper zijn dat dit laat ik de bananen liggen. Vaak wat te lang. En goed ook, want als die heel rijp zijn kan ik dit simpele en makkelijke bananenbrood bakken. Ik vind zelf bananenbrood een hele lekkere cake. Het is goed voor bij ontbijt of bij de koffie. Je kunt het ook heel goed met een bolletje ijs als een toetje serveren. 

Ik eet het ook vaak als lunch. Met een grote kop groene thee met sinaasappel er bij. Heerlijk!

Ingrediënten:

75 gr. boter
125 gr. suiker
1 ei
250 gr. bloem
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
snufje zout
2-3 bananen
handvol rozijnen en/of walnoten

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven tot 190°C.
2. Meng met een mixer de boter, suiker en het ei tot crème.
3. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng tot het een geheel wordt.
4. Voeg zout en rozijnen/walnoten toe en roer goed door.
5. Voeg de geprakte bananen (en vanille extract) toe en roer goed door.
7. Doe het deeg in het ingevette, of met het bakpapier beklede, bakbliek.
8. Bak in 45 minuten gaar.

Een tip: als je de rozijnen/walnoten goed door de hele cake verdeeld wilt hebben, meng een klein beetje bloem er doorheen voordat je die in het deeg doet.

Eet smakelijk!

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s