Uit de Poolse keuken: pompoensoep

IMG_3062
De pompoenen lagen al enige tijd thuis. Ik wilde eigenlijk pompoenchutney weer gaan maken daarvan, maar deze week heeft A. het druk op zijn werk en ik moet dus koken.
Ik wilde vandaag met iets nieuw komen, iets wat A. niet zou verwachten. Vanavond eten we daarom pompoensoep en pompoen kopytka. Ik noem het maar een pompoenavond. Perfect voor deze herfstige, mistige dag.

Ingrediënten voor de pompoensoep:
1/2 zoete ui
4 tenen knoflook
ongeveer 1,5 kilo pompoen (al schoon gemaakt en geschild)
2 winterpenen
5 middelgroot aardappelen
500 ml groentebouillon
300 ml melk

zout, peper, nootmuskaat, kurkuma

honing, Griekse yoghurt

Voorbereiding:
1. Schil de pompoen, maak het schoon en snijd het in kleinere stukken
2. Schil aardappelen en winterpeen en snij in kleine stukken
3. Snij fijn de ui
4. Pers de knoflook uit
5. In een grote pan verhit een beetje olie en bak de ui tot het zacht en glazig is
6. Voeg knoflook toe en bak het nog even
7. Voeg de pompoen, winterpeen en aardappelen toe en roer het goed door
8. Voeg de bouillon en melk toe en laat het ongeveer 30 minuten koken, tot de groenten zacht zijn
9. Pureer de soep met een stafmixer
10. Voeg zout, peper, nootmuskaat en een beetje kurkuma toe.
11. Laat het nog 5 minuten zacht koken.

Serveer met een beetje honing en een lepel van Griekse yoghurt.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s